Οι πρωταγωνιστές του Μαραθώνιου Δημιουργικότητας στο MEDIA Lab της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς (6, 7/12/13)

«Επιστροφή

ΕΜΨΥΧΩΤΕΣ / ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ


Δημήτρης Παπαγεωργίου

papageorgiou-dimitris.jpg

You don’t make a photograph just with a camera. You bring to the act of photography all the pictures you have seen, the books you have read, the music you have heard, the people you have loved.
― Ansel Adams.

Κάποιοι άνθρωποι προτιμούν να βλέπουν τα πράγματα όπως ακριβώς είναι, εγώ θέλω να τα βλέπω μέσα από το φακό μου όπως εγώ μπορώ να τα δω, να τα φανταστώ , να τα ζήσω , να τα αποτυπώσω. Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να μην χάσουν ποτέ την αξία τους για μένα , για σένα, για τον καθένα που ήταν παρών … Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός κάθε στιγμή το ίδιο μοναδική για μένα… Σημασία δεν έχει να δημιουργήσω ένα παραμύθι, αλλά να μπορέσω να καταγράψω το δικό σας παραμύθι έτσι ακριβώς όπως το έζησα δίπλα σας. Βλέποντας τον κόσμο μέσα από τον φακό μου ξυπνούν και ζωντανεύουν όλες οι αισθήσεις μου, το μεγαλύτερο στοίχημα με τον εαυτό μου κάθε φορά είναι να μεταφέρω το ίδιο και εσάς… Η φωτογραφία είναι όλος μου ο κόσμος και εσείς οι πρωταγωνιστές του….

Στον Μαραθώνιο Δημιουργικότητας στο MEDIA Lab της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς, την Παρασκευή στις 6/12/13 στις 12 το μεσημέρι, ο φωτογράφος Δημήτρης Παπαγεωργίου υλοποίησε τη δράση "Εποχή της εικόνας: Δημιουργία ενός Διαφορετικού Κόσμου", όπου εισήγαγε στον κόσμο της φωτογραφίας την εποχή της εικόνας, μας γνώρισε μεγάλους φωτογράφους και μάθαμε τα μυστικά του καδραρίσματος για να κάνουμε μια καλή φωτογραφία.


Μάρω Ρόδη

3-rodi-maro.jpg

Η Μάρω Ρόδη είναι αρχιτέκτονας. Γεννήθηκε στον Ορχομενό και είναι κόρη του Αριστοτέλη και της Ελένης. Σπούδασε στο Λονδίνο και γνωρίζει άριστα αγγλικά και γαλλικά.
Είναι εγγεγραμμένη στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) και στο Σύλλογο Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ) και διατηρεί μελετητικό γραφείο στην Αθήνα και Λιβαδειά από το 2003. Ως Μελετητής Δημοσίων Έργων, έχει μελετητικό πτυχίο Ά τάξης στις κατηγορίες 6,7.
6: Αρχιτεκτονικές Μελέτες σε οικοδομικά έργα.
7: Ειδικές Αρχιτεκτονικές Μελέτες.
Διατηρεί αρχείο παραγωγικότητας με τις παρακάτω επιλογές:
• Αρχιτεκτονική Μελέτη,
• Σχεδιασμός Εντύπου (Βιβλίο – Φυλλάδιο – Πρόσκληση),
• Σκηνογραφία,
• Επιμέλεια Εκθέσεων.
Διατηρεί το ιστολόγιο (http://www.mrodi.blogspot.gr/) όπου αναρτά τις εργασίες της τουλάχιστον μια φορά το μήνα.

Στον Μαραθώνιο Δημιουργικότητας στο MEDIA Lab της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς, την Παρασκευή στις 6/12/13 στις 1.30 μμ, η Μάρω Ρόδη υλοποίησε τη δράση "Σχήματα με όραμα, ψυχική ανάταση και χρήσεις = Αρχιτεκτονική"
Τι θέλει να γίνει ένας κύκλος; Ένα τετράγωνο; Τι μορφή μπορεί να έχουν τα όνειρά μου; Κατασκευάστε το σχήμα σας με τη βοήθεια του Google Sketchp!
Σχήματα που αποκτούν ύψος, βάθος, όγκο, ταυτότητα και χρήση και επομένω γίνονται χώροι μέσα από τον Η/Υ, τα οποία καλύπτουν ένα όνειρο, μια ανάγκη προσωπική ή συλλογική, μια έλλειψη της πόλης στην οποία ζούμε ή ενός φανταστικού κόσμου που μπορεί να έχουμε στο μυαλό μας.


Ματούλα Βούλγαρη

4-matv.jpeg


Στον Μαραθώνιο Δημιουργικότητας στο MEDIA Lab της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς, την Παρασκευή στις 6/12/13 στις 4:30 μμ, η εκπαιδευτικός Πληροφορικής Ματούλα Βούλγαρη υλοποίησε τη δράση "Δημιουργούμε το δικό μας Animation με Ελεύθερο Λογισμικό", όπου μάθαμε να επεξεργαζόμαστε εικόνες, να αναγνωρίζουμε την αξία του ελεύθερου λογισμικού και να δημιουργούμε κινούμενες εικόνες
.


Έλληνες ερευνητές στο CERN

5-cern.jpg

Στον Μαραθώνιο Δημιουργικότητας στο MEDIA Lab της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς, την Παρασκευή στις 6/12/13 στις 6.30 μμ, μέσω ζωντανών συνδέσεων κατεβήκαμε σε βάθος 100 μέτρων και συναντήσαμε Έλληνες ερευνητές που μας ξενάγησαν στα πειράματα που γίνονται στον μεγάλο αδρονικό επιταχυντή (LHC) του CERN.
Συντονίστρια στις 6/12 ήταν η Φυσικός Ελευθερία Τσουρλιδάκη
, απόφοιτη του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης με ειδίκευση στην υπολογιστική Φυσική.

tsourlidaki-eleftheria.jpg

Το CERN είναι το Ευρωπαϊκό Εργαστήριο, το μεγαλύτερο κέντρο για τη Φυσική στοιχειωδών σωματιδίων στον κόσμο. Ερευνά τα συστατικά της ύλης και το είδος των δυνάμεων που την κρατούν ενωμένη. Οι ερευνητές χρησιμοποιούν όλες τις, υψηλού επιπέδου, επιστημονικές δυνατότητες που τους παρέχει το εργαστήριο. Πρόκειται για επιταχυντές που επιταχύνουν τα μικροσκοπικά σωματίδια σε ταχύτητες λίγο μικρότερες από την ταχύτητα του φωτός και ανιχνευτές που κάνουν τα σωματίδια αυτά "ορατά".

Για τους επιστήμοντες δείτε περισσότερα στοιχεία εδώ


Ανδρέας Βαγενάς

vagenas-andreas.jpg

Ο Ανδρέας Βαγενάς κατάγεται από τον Ορχομενό. Σπούδασε Ηχοληψία και Μουσική Τεχνολογία στην ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Έχει κάνει ιδιαίτερα Μαθήματα MODERN DRUMS σύμφωνα με το πλάνο σπουδών της DRUM TECH London, και έχει παρακολουθήσει Μαθήματα θεωρίας μουσικής και μαθήματα Modern Drums στο Εργαστήρι κρουστών και μουσικής τεχνολογίας. Έχει σπουδάσει Business and Marketing Management στο UNIVERSITY OF SUNDERLAND, καθώς και Business Administration στο NEW YORK COLLEGE.
Έχει εργαστεί ωε ηχολήπτης σε πολλές συναυλίες και παραστάσεις ελλήνων καλλιτεχνών (Πλιάτσικα, Γαρμπή, Ρουβά, Σφακιανάκη, Fundracar, Bibibo Sixtyfour (64), Παπαδήμας Sound Services, Going Youth Festival κλπ.)
Εργάζεται επίσης τα καλοκαίρια ως D.J. σε clubs-bars-pubs στον Ορχομενό και Αθήνα.

Στον Μαραθώνιο Δημιουργικότητας στο MEDIA Lab της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς, το Σάββατο στις 7/12/13 στις στις 11 πμ, ο ηχολήπτης Ανδρέας Βαγενάς υλοποίησε τη δράση "Εισαγωγή στην Ηχοληψία & Γνωριμία με το Music Studio". Έδωσε απαντήσεις στα ερωτήματα τι είναι ήχος, ηχοληψία, πού μας εξυπηρετεί και ποιός είναι ο σκοπός της; Εξερευνήσαμε το Music Studio και πειραματιστήκαμε με τις δυνατότητες που μας παρέχει.


Σπύρος Πανουργιάς

8-panourgias-spyros.jpg

Ο Σπύρος Πανουργιάς γεννήθηκε στη Λιβαδειά το 1972 όπου ξεκίνησε το 1984 τις μουσικές του σπουδές στην κλασική κιθάρα. Το 1987 γράφεται στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και μελετά με τους διακεκριμένους καθηγητές κιθάρας, Ευάγγελο Ασημακόπουλο και Γιάννη Μαυρέα. Αποφοίτησε παίρνοντας πτυχίο το 1995 και δίπλωμα το 2001 με βαθμούς Άριστα Παμψηφεί και Διάκριση.
Έχει συμμετάσχει ενεργά σε master classes με τους Roberto Aussel, David Leisner, Gordon Crosskey, Oskar Chiglia καθώς και στο Διεθνές Συνέδριο-Φεστιβάλ κιθάρας στην Κέρκυρα.
Έχει δώσει ρεσιτάλ στην Αθήνα, στη Λιβαδειά και στην Κέρκυρα, ενώ παράλληλα συμμετέχει από το 1986 σε ορχηστρικά σύνολα JAZZ, BLUES, ROCK, παίρνοντας μέρος σε πολλά φεστιβάλ και εκδηλώσεις, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Συνεργάστηκε σε συναυλίες με τους: Μίκη Θεοδωράκη, Μαρία Φαραντούρη, Γεράσιμο Ανδρεάτο, Γιώργο Ζωγράφο, Καίτη Χωμματά, Πόπη Αστεριάδη κ.α.
Από το 1996 ως το 2006 διδάσκει κλασική και ηλεκτρική κιθάρα στο Δημοτικό Ωδείο Λιβαδειάς, όπου δημιουργεί και διευθύνει το Μοντέρνο Τμήμα.
Το 2008 ιδρύει το Modern Music Academy και συννεργάζεται επίσημα με το London College of Music.

Στον Μαραθώνιο Δημιουργικότητας στο MEDIA Lab της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς, το Σάββατο στις 7/12/13 στις 12.15 το μεσημέρι, ο μουσικός Σπύρος Πανουργιάς υλοποίησε τη δράση "Εισαγωγή στη Μουσική Τεχνολογία, όπου μάθαμε για την μουσική παραγωγή μέσα από τη χρήση του Η/Υ, ξεκινώντας από μια απλή ηχογράφηση μέχρι την παραγωγή ενός CD.


Μαρία Παπαλουκά

9a-papalouka-maria.jpg

@Mary_Papalouka
Name: Μαρία Παπαλουκά
Location: Λιβαδειά, Βοιωτία
Website: about.me/maria.papalouka
Bio: Τις περισσότερες ώρες της ημέρας είμαι φοιτήτρια ενώ τον ελεύθερο χρόνο μου φροντίζω να τον περνώ με τους φίλους μου. Αγαπώ τη ζωή, λατρεύω την ταχύτητα, είμαι social media enthusiast - με λες και twitter addict, μου αρέσει να ταξιδεύω και κάποια μέρα ονειρεύομαι να ζήσω στο Παρίσι!

Στον Μαραθώνιο Δημιουργικότητας στο MEDIA Lab της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς, το Σάββατο 7/12/13 στις 1.15 μμ, παρουσίασε το Twitter με τον τίτλο "StaR(e)T(weet)"
Απάντησε στο ερώτημα «Τι κάνεις;» με 140 χαρακτήρες μόνο, Mπορείς;
Αν ναι, (star)Tweet!
Αν όχι, (sta)ReTweet.
Γιατί τα πολλά λόγια … δεν είναι Twitter!
Απλά φτιάξε το δικό σου λογαριασμό και get staRTed!


Μίνα Μερτζάνη

9b-mertzani-mina.png

Η Μίνα Μερτζάνη είναι απόφοιτη του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Ανθρωπολογίας με ειδίκευση Κοινωνική Πολιτική.
Είναι κάτοχος master στις Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες – Δυσλεξία – Δυσγραφία (Specific Learning Difficulties – Dyslexia – Etiology and Symptoms) του Πανεπιστημίου Edexcel. Σ το διάστημα αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη το master στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο με αντικείμενο την Εκπαίδευση Ενηλίκων.

Εργάζεται από το 2007 ως Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ορχομενού στο αντικείμενο της Κοινωνικής Εκπαίδευσης (Κοινωνιολογία).
Έχει εργαστεί επίσης σε σχολείο Δευτεροβάθμιας (Γυμνάσιο) στο Νομό Βοιωτίας και Φθιώτιδας, στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Νομού Φθιώτιδας ως κοινωνιολόγος, καθώς και στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας ως Διοικητικός–Oικονομικός Υπάλληλος.

Έχει πάρει μέρος σε πληθώρα σεμιναρίων τόσο στο αντικείμενο των κοινωνικών επιστημών που αφορούν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, σε παιδαγωγικά και διοικητικά θέματα.

Είναι επί σειρά ετών μέλος της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχομενού και Λαμιέων και ασχολείται ενεργά με τον εθελοντισμό, συμμετέχοντας στην Πρωτοβουλία Πολιτών Ορχομενού και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ορχομενού με διαδραστικά προγράμματα για παιδιά και ενήλικες.

Στον Μαραθώνιο Δημιουργικότητας στο MEDIA Lab της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς και στην ενότητα "OpenDay: Job Search in Media Lab", το Σάββατο στις 7/12/13 στις 5 μμ, η Μίνα Μερτζάνη μαζί με την Ελένη Κουκοπούλου παρουσίασαν την επιχειρηματική δράση "Στήσε το δικό σου μαγαζί".


Ελένη Κουκοπούλου

9b-koukopoulou-eleni.png

H Ελένη Κουκοπούλου είναι απόφοιτη του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει εργαστεί ως ωρομίσθια εκπαιδευτικός στη Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, στην Εκπαίδευση Ενηλίκων, και ως μεταφράστρια στο γλωσσικό συνδυασμό Αγγλικά-Ελληνικά. Έχει πολυετή πείρα στην προετοιμασία υποψηφίων πιστοποίησης της Αγγλικής Γλώσσας επιπέδων Α1-Γ2. Είναι κάτοχος διπλώματος πιστοποίησης της Γαλλικής Γλώσσας και της χρήσης Η/Υ. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με θέμα την εκπαίδευση ενηλίκων καθώς και γενικότερα παιδαγωγικά θέματα.

Στον Μαραθώνιο Δημιουργικότητας στο MEDIA Lab της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς και στην ενότητα "OpenDay: Job Search in Media Lab", το Σάββατο στις 7/12/13 στις 5 μμ, η Ελένη Κουκοπούλου μαζί με την Μίνα Μερτζάνη μας παρουσίασαν την επιχειρηματική δράση "Στήσε το δικό σου μαγαζί".


ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΡΥΘΜΟΣ ΣΤΟ MEDIA Lab

The Special Guests

Νεανικό μουσικό συγκρότημα από τη Λιβαδειά.

special-guests.jpg

Με τους:
Βασίλη Μιτσιάκο, φωνή
Βαλάντη Δαύκο, μπάσο/φωνή
Αποστόλη Κυτέα, κιθάρα
Πάρι Γάτσιο, ντραμς

Στον Μαραθώνιο Δημιουργικότητας στο MEDIA Lab της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς, την Παρασκευή στις 6/12/13 στις 8 μμ, το συγκρότημα The Special Guests μας κράτησαν συντροφιά με rock ρυθμούς και γιορτάσαμε την έναρξη του MEDIA Lab!**.


Συγκρότημα 3 PLUS

3plus.jpg

Στον Μαραθώνιο Δημιουργικότητας στο MEDIA Lab της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς το Σάββατο στις 7/12/13 στις 9 μμ, γιορτάσαμε το άνοιγμα τoυ Media Lab με νεανική μουσική, φαγητό και χορό στους ήχους του συγκροτήματος 3 PLUS!
Με τους Σπύρο Πανουργιά (κιθάρα), Στάθη Παπαλάμπρο (μπάσο) και Λουκά Γερούλια (ντραμς)


Playlist


MEDIA Labers

kerasta-katerina.jpg
velentza-ioulia.jpg

Οι MEDIA Labers Κατερίνα Κεράστα και Ιουλία Βελέντζα ξενάγησαν και γνώρισαν στους επισκέπτες το χώρο, τις υπηρεσίες και τις δυνατότητες του MEDIA Lab της Βιβλιοθήκης.

media-labers.jpg

Υλοποίησαν τη δράση: Δημιουργείστε το δικό σας Site με την Δωρεάν Εφαρμογή της Google (Google Site), 7/12.
Δημιουργήσαμε το δικό μας Site και μάθαμε να το διαχειριζόμαστε με βάση τις ανάγκες μας μέσω της χρήσης της υπηρεσίας Google Site.


Και οι ΜΕΓΑΛΟΙ πρωταγωνιστές!!!

Ο κόσμος της Βιβλιοθήκης: οι έφηβοι, οι μαθητές, οι φοιτητές, οι άνεργοι, οι νέοι επαγγελματίες, οι μετανάστες!
Και φυσικά, ΟΛΟ το υπαλληλικό προσωπικό της Βιβλιοθήκης, που ο καθένας συνέβαλε με το δικό του μοναδικό τρόπο στην υλοποίηση του μαραθωνίου και στη δημιουργία του Media Lab!

teenagers.jpg

Περισσότερες φωτογραφίες από το μαραθώνιο μπορείτε να δείτε εδώ


Ευχαριστίες

Στην ομάδα του Future Library που υποστήριξε εξαρχής την προσπάθεια, και στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τη μεγάλη δωρεά του Media Lab!

FL%20Logo_low-res.jpg
LOGO%20SNF.jpg

Εκτός αν ορίζεται διαφορετικά, το περιεχόμενο αυτής της σελίδας διανέμεται σύμφωνα με την άδεια Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License