Δυο μήνες με Εκπαιδευτικά Προγράμματα για Παιδιά - 11-12/2012

Η Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς κατά τους δυο χειμερινούς μήνες του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου 2012 θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, δίνοντας την ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά, που δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν στην καλοκαιρινή εκστρατεία, να γευτούν και να βιώσουν μέρος αυτής.
Τα προγράμματα υλοποιούνται σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας και το σύλλογο ΦΙΛΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ.

Απευθύνονται σε παιδιά σχολικής ηλικίας και απαιτείται η προεγγραφή σχολικών τάξεων, μετά από συνεννόηση των εκπαιδευτικών με τη Βιβλιοθήκη (κ. Μιμίκου τηλ. 22610.89975 ή κ. Διαμαντή τηλ. 22610.89977)

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται καθημερινά πρωινές ώρες από 5 Νοεμβρίου μέχρι και 21 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης (3ος όρ.).

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

(για τους εμψυχωτές κάντε κλικ στο όνομά τους)

αα ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΜΨΥΧΩΤΕΣ
΄1 Μονοκονδυλιές Κάθε Δευτέρα Θεανώ Χαλιώτη, γραφίστρια
2 Νεροχρωματίζω, νεροπειραματίζομαι, νεροϊστορώ Κάθε Τρίτη Φώφη Μπάλιου, Ιστορικός - Μουσειοπαιδαγωγός
3 Μια αυτοσχέδια ορχήστρα Κάθε Τετάρτη Φιλιώ Στάμου, μουσικός
4 Αφήγηση ιστοριών από τη λαϊκή παράδοση Κάθε Πέμπτη Γιώργος Λάϊος, αφηγητής
5 Το κουτί με τις ιστορίες Κάθε Παρασκευή Μάρω Ρόδη, αρχιτεκτόνισσα

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ

Μονοκονδυλιές

monokondylia.png

Μονοκονδυλιές: γραμμές που γίνονται με συνεχή και χωρίς διακοπή κίνηση του μολυβιού, σχέδια στα οποία το εργαλείο με το οποίο σχεδιάζει ο ζωγράφος ακουμπά το χαρτί και δε σηκώνεται από αυτό μέχρι να ολοκληρωθεί το σχέδιο.
Τα παιδιά εμπνεόμενα από τα σχέδια-μονοκονδυλιές του Πικάσο και χρησιμοποιώντας απλά υλικά όπως αυτός, δημιουργούν τα δικά τους σχέδια.
Εμψυχώτρια θα είναι η Θεανώ Χαλιώτη.
Ηλικιακός προσδιορισμός Α΄ Β΄ Γ΄Δημοτικού.
Η δράση απευθύνεται σε ένα τμήμα σχολικής τάξης.


Νεροχρωματίζω, νεροπειραματίζομαι, νεροϊστορώ

water.jpg

Σκοπός του προγράμματος είναι να κατανοήσουν τα παιδιά τις ιδιότητες του νερού και να πειραματιστούν με αυτές. Παράλληλα θα τους δοθεί η ευκαιρία μέσα από συγκεκριμένες δραστηριότητες να διασκεδάσουν, να απελευθερώσουν τα συναισθήματά τους, να ενεργοποιήσουν τη φαντασία τους και να ξυπνήσει η δημιουργικότητά  και η παιχνιδιάρικη διάθεσή τους.

Εμψυχώτρια η Φώφη Μπάλιου
Ηλικιακός προσδιορισμός Α΄ Β΄ Γ΄Δημοτικού
Κάθε δράση απευθύνεται σε ένα τμήμα σχολικής τάξης.


Μια αυτοσχέδια ορχήστρα

aytosxedia-orxistra.jpg

Τα παιδιά καλλιεργούν την εφευρετικότητά τους κατασκευάζοντας αυτοσχέδια μουσικά όργανα από απλά, ανακυκλώσιμα υλικά με την ενθάρρυνση και την καθοδήγηση της μουσικού Φιλιώς Στάμου.

Ηλικιακός προσδιορισμός Β΄, Γ', Δ' Δημοτικού
Η δράση απευθύνεται σε ένα τμήμα σχολικής τάξης.


Αφήγηση ιστοριών από τη λαϊκή παράδοση

paramythia.gif

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει αφήγηση ιστοριών από την Λαϊκή Παράδοση, οι οποίες θα αποτελέσουν το έναυσμα για την πραγματοποίηση διαδραστικών παιχνιδιών από την ομάδα των παιδιών.
Πιο συγκεκριμένα:
Μέσω των αφηγήσεων ιστοριών από τη Λαϊκή Παράδοση, στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι τα παιδιά ηλικίας 10-12 ετών να γνωρίσουν ιστορίες που αναφέρονται σε παλιές συνήθειες, μύθους ή δοξασίες των προγόνων τους, να είναι σε θέση να τις αναπαραγάγουν και να τις μεταδίδουν. Τέλος, τα παιδιά θα ενθαρρύνονται να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους και να εκφραστούν δημιουργικά.

Ηλικιακός προσδιορισμός Δ', Ε', ΣΤ' Δημοτικού
Ανώτατο όριο συμμετοχής 30 παιδιά.
Εμψυχωτής-αφηγητής ο Γιώργος Λάϊος


Το κουτί με τις ιστορίες

kouti-me-tis-istories.jpg

Συναντήσεις στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς για να φτιάξουμε τις δικές μας ιστορίες με την βοήθεια του κουτιού των ιστοριών.
Ένα ΚΟΥΤΙ …με ΙΣΤΟΡΙΕΣ είναι μια μικρογραφία σκηνικού, μια ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ σε μέγεθος ενός κουτιού παπουτσιών…ή σε μεγαλύτερο μέγεθος (παρόμοιο κουτί), και φόντο αντικείμενα μέσα σε αυτό που αφορούν το συγκεκριμένο ΒΙΒΛΙΟ - ΙΣΤΟΡΙΑ που θα διαβάσουμε στην συνάντηση.

Ηλικιακός προσδιορισμός Ε', ΣΤ' Δημοτικού
Η δράση απευθύνεται σε ένα τμήμα σχολικής τάξης.
Εμψυχώτρια η Μάρω Ρόδη.

Εκτός αν ορίζεται διαφορετικά, το περιεχόμενο αυτής της σελίδας διανέμεται σύμφωνα με την άδεια Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License