Έκθεση παιδικού Βιβλίου – Πρόγραμμα “Βήματα για τη ζωή” (Απρίλιος-Ιούνιος 2010)

«Πίσω στις "Εκδηλώσεις 2010"

salagianni.jpg

Η Βιβλιοθήκη μας και η Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής κ. Μαρία Σαλαγιάννη πραγματοποιούν έκθεση παιδικού βιβλίου στον 3ο όροφο της Βιβλιοθήκης.

Η έκθεση γίνεται στα πλαίσια του προγράμματος ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων «Βήματα για τη ζωή» που εφαρμόζεται πιλοτικά σε Νηπιαγωγεία του Ν.Βοιωτίας.

Το πρόγραμμα ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ έχει σκοπό να εξοικειώσει τα παιδιά με τις δεξιότητες εκείνες που τους είναι απαραίτητες όχι μόνο για τη μαθητική τους ζωή αλλά θα αποτελέσουν εφόδια σε όλα τα στάδια της ενήλικης ζωής τους. Μέσα από το πρόγραμμα αυτό τα παιδιά μαθαίνουν να αναγνωρίζουν, να εκφράζουν και να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους , μαθαίνουν τρόπους για να αποφεύγουν τις συγκρούσεις, μαθαίνουν να αναγνωρίζουν το πρόβλημα και από τη δική τους πλευρά αλλά και από την πλευρά του άλλου, μαθαίνουν να εκτιμούν τις καταστάσεις ,να παίρνουν αποφάσεις, να βρίσκουν εναλλακτικές λύσεις στα προβλήματά τους και γενικότερα μαθαίνουν να σκέφτονται και να διαπραγματεύονται.

Την έκθεση, η οποία περιλαμβάνει 150 τίτλους παιδικών βιβλίων, μπορούν να επισκέπτονται όλα τα Νηπιαγωγεία, ανεξαρτήτως της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα, τις ημέρες και ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης.

Δευτέρα έως Σάββατο: 9 πμ-2μμ
Απογεύματα Δευτέρας και Πέμπτης: 3μμ-8.30μμ
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το τέλος της σχολικής περιόδου.

Εκτός αν ορίζεται διαφορετικά, το περιεχόμενο αυτής της σελίδας διανέμεται σύμφωνα με την άδεια Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License