Εκδήλωση-αφιέρωμα στην ποιήτρια Κική Δημουλά (21/3/2010)

«Πίσω στις "Εκδηλώσεις 2010"

Η Βιβλιοθήκη μας, μαζί με το το 2ο Λύκειο Λιβαδειάς και το Δημοτικό Ωδείο Λιβαδειάς με αφορμή την 21η Μαρτίου, παγκόσμια ημέρα ποίησης, διοργάνωσαν με εξαιρετική επιτυχία την εκδήλωση-αφιέρωμα στην ποιήτρια Κική Δημουλά.


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Μαρτίου 2010 στις 8 μμ σε μια κυριολεκτικά κατάμεστη αίθουσα, τόσο στο ισόγειο όσο και στον εξώστη, εκδηλώσεων της Εστίας Μητέρας. Την εκδήλωση επιμελήθηκε με περίσσιο κέφι και διάθεση η Ομάδα Ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης, με φιλολογική επιμέλεια και συντονισμό από την Πόπη Αδαμάκη, και με τεχνική επεξεργασία και επιμέλεια από την Κατερίνα Κεράστα.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο ποιητής Θανάσης Νιάρχος, ενώ συμμετείχε με απαγγελίες επιλεγμένων ποιημάτων της δημιουργού και η ηθοποιός Μίνα Αδαμάκη.

Τα μέλη της Ομάδας Ανάγνωσης και μαθητές του 2ου Λυκείου παρουσίασαν τη ζωή και το έργο της ποιήτριας, απήγγειλαν ποιήματά της με οπτικοακουστική πλαισίωση, διαφάνειες και βιντεοπαρουσιάσεις, καθηλώνοντας και καθιστώντας το κοινό κοινωνό της εξαίσιας αυτής εκδήλωσης.

Καθηγητές και μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Λιβαδειάς, εμπνευσμένοι από την ποιήτρια, παρουσίασαν μελοποιημένα έργα της ποιήτριας, από τον Θάνο Μικρούτσικο ("Περιπλάνησις") και από την καλλιτεχνική διευθύντρια του Ωδείου κ. Λιάνα Καραβασίλη ("Πάλι σε συγχωρώ", "Εκρηκτικό πόρισμα", "Ελάνθανε"), ερμηνευμένα από την Μαρία Βλάχου.

Δυστυχώς, η ποιήτρια παρά την εκφρασμένη αρχική της επιθυμία δε μπόρεσε τελικά να παραβρεθεί για σοβαρούς λόγους υγείας.

Σχετικές συνδέσεις

Εκτός αν ορίζεται διαφορετικά, το περιεχόμενο αυτής της σελίδας διανέμεται σύμφωνα με την άδεια Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License