Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα το Παιχνίδι στην Αρχαία Ελλάδα (9-24/3/2009)

«Πίσω στις "Εκδηλώσεις & Εκδόσεις 2009"

Η Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς σε συνεργασία με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης διοργάνωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Παίζοντας στην Αρχαία Ελλάδα με τον Λύσιν και την Τιμαρέτην», για μαθητές Δ΄ Δημοτικού, στο χώρο της Βιβλιοθήκης, από τη Δευτέρα 9 Μαρτίου μέχρι και την Τρίτη 24 Μαρτίου.

Πολλά από τα παιχνίδια που αρέσουν και σήμερα στα παιδιά, οι σβούρες, το γιο-γιο, η μπάλα, αλλά και ομαδικά παιχνίδια, όπως η τυφλόμυγα, το κουτσό, το κρυφτό και άλλα πολλά, είναι γνωστά από τα αρχαία χρόνια.

Στόχος του προγράμματος «Παίζοντας στην αρχαία Ελλάδα» είναι να μάθουν τα παιδιά τις ρίζες, την προέλευση των παιχνιδιών, αλλά κυρίως να τα παίξουν, χρησιμοποιώντας τα αντίγραφα, τις εικόνες και το βιβλίο που περιλαμβάνονται στη Μουσειοσκευή.

Την ευθύνη του προγράμματος είχε η αποσπασμένη στη Βιβλιοθήκη εκπαιδευτικός κ. Χαρά Χαρχαρίδου.


Πλατή Μαρίνα: Παίζοντας στην αρχαία Ελλάδα με τον Λύσι και την Τιμαρέτη

c.jpg

Ο Λύσις και η Τιμαρέτη, δυο αδέλφια που μεγαλώνουν σε μια εύπορη οικογένεια της Αθήνας τον 5ο π.Χ. αιώνα μας ξεναγούν στην πόλη τους. Μέσα από κατατοπιστικά κείμενα και πλούσια εικογράφηση φωτίζεται ο κόσμος του παιδιού στην αρχαιότητα και οι μικροί μας φίλοι μαθαίνουν την ιστορία και τους κανόνες παιχνιδιών που τους διασκεδάζουν μέχρι σήμερα.

Εκτός αν ορίζεται διαφορετικά, το περιεχόμενο αυτής της σελίδας διανέμεται σύμφωνα με την άδεια Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License