Συναντήσεις με τον Μάνο Κοντολέων (11-12/4/2005)

«Πίσω στις εκδηλώσεις 2005

11 & 12 Απριλίου 2005: ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΜΑΝΟ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας, το 1ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς και το 2ο ΤΕΕ Λιβαδειάς διοργάνωσαν συνάντηση των μαθητών των σχολείων με το συγγραφέα παιδικών και νεανικών βιβλίων κ. ΜΑΝΟ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ.

Η συνάντηση στο 2ο ΤΕΕ πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2005 στις 5μμ. και στο 1ο Γυμνάσιο την Τρίτη 12 Απριλίου στις 9.30 πμ. στους χώρους των σχολείων.

Οι μαθητές - με αφορμή βιβλία του συγγραφέα γύρω από την εφηβική ηλικία – συζήτησαν θέματα που αφορούν τους εφήβους και τη θέση τους στην κοινωνία.

Λίγα λόγια για τον ΜΑΝΟ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ
1435.jpg

Γεννήθηκε στην Aθήνα το 1946 από γονείς που κατάγονταν απ' τη Σμύρνη.
Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Aθηνών, αλλά ασχολείται με τη λογοτεχνία από τα παιδικά του χρόνια δημοσιεύοντας κείμενα του στο περιοδικό "Διάπλαση των Παίδων".

Tην πρώτη του εμφάνιση στα Γράμματα την κάνει το 1969 συμμετέχοντας σε ανθολογία νέων πεζογράφων και μετά από δέκα χρόνια κυκλοφορεί το πρώτο του βιβλίο. O Mάνος Kοντολέων ασχολείται με όλα τα είδη του πεζού λόγου: μυθιστόρημα, νουβέλα, διήγημα, παραμύθι και δοκίμιο.

Eίναι ταχτικός συνεργάτης διαφόρων περιοδικών και εφημερίδων (Aυγή, Bήμα, Διαβάζω, Tραμ, Πόρφυρας, Λέξη κ.ά) όπου και δημοσιεύει κριτικές, άρθρα και λογοτεχνικά κείμενα.

Είναι μέλος συντακτικής επιτροπής του περιοδικού "Διαδρομές στο χώρο της λογοτεχνίας για παιδιά και νέους".

Γράφει σενάρια τηλεοπτικών προγραμμάτων για παιδία με θέματα γύρω από το βιβλίο και κάνει πολύ συχνά ομιλίες για τα προβλήματα και τους στόχους της Λογοτεχνίας για παιδία και νέους.

Bιβλία του έχουν κατά καιρούς βραβευθεί από την Eταιρία Eλλήνων Λογοτεχνών και από τον Kύκλο του Eλληνικού Παιδικού Bιβλίου. Kείμενα του (διηγήματα και άρθρα) περιλαμβάνονται σε διάφορες ανθολογίες πεζογραφίας και δοκιμίου.

O Mάνος Kοντολέων ζει στην Aθήνα μαζί με τη γυναίκα του και τα δυο παιδιά τους.

Εκτός αν ορίζεται διαφορετικά, το περιεχόμενο αυτής της σελίδας διανέμεται σύμφωνα με την άδεια Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License