Εκδήλωση με τη Ράνια Κατσαρέα (21/5/05)

«Πίσω στις εκδηλώσεις 2005
Πέμπτη 21 Μαΐου 2005: Εκδήλωση της Κινητής Μονάδας στο Γυμνάσιο-Λύκειο Αγίου Γεωργίου Βοιωτίας: "Γνωριμία με τη Φανταστική Λογοτεχνία"

Η Κινητή Μονάδα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λεβαδείας διοργάνωσε συνάντηση των μαθητών του Γυμνασίου-Λυκείου Αγίου Γεωργίου Βοιωτίας με τη συγγραφέα φανταστικής λογοτεχνίας κ. Ράνια Κατσαρέα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Απριλίου 2005 στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου.

Η συγγραφέας παρουσίασε με αφορμή τη μεταφορά έργων της φανταστικής λογοτεχνίας στον κινηματογράφο ("Λάμψη", "Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών", "Χάρρυ Πότερ", "Δράκουλας", "Φρανκεστάϊν") το ρόλο, το δυναμισμό, τη θέση και την αναγκαιότητα των λογοτεχνικών έργων φαντασίας και τρόμου στον ευρύτερο χώρο της λογοτεχνίας. Στη διάρκεια της ομιλίας προβλήθηκαν αποσπάσματα των κινηματογραφικών έργων που αποτέλεσαν έναυσμα για συζήτηση και περαιτέρω προβληματισμό. Στο τέλος έγινε έκθεση βιβλίου φανταστικής λογοτεχνίας, ενώ τα βιβλία αυτά διατέθηκαν στους μαθητές για δανεισμό.

Λίγα λόγια για τη ΡΑΝΙΑ ΚΑΤΣΑΡΕΑ

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάσκει στη Μέση Εκπαίδευση.
Ως συγγραφέας εμφανίστηκε το 1998 με το γοτθικό μυθιστόρημα "Νεκρή Φύση με βαμπίρ" (με 2η έκδοση το 2000). Το δεύτερο βιβλίο της είναι μια συλλογή διηγημάτων με τίτλο "Η εποχή του αξολότλ".
Η θεματολογία των βιβλίων της περιστρέφεται γύρω από θέματα τρόμου και επιστημονικής φαντασίας.
Συνεργάζεται με λογοτεχνικές στήλες στον ημερήσιο τύπο και έχει κάνει την επιμέλεια βιβλίων του εκδοτικού οίκου Οξύ.

Εκτός αν ορίζεται διαφορετικά, το περιεχόμενο αυτής της σελίδας διανέμεται σύμφωνα με την άδεια Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License