Έκδοση CD "ΙΕΡΕΣ ΜΟΝΕΣ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ") - Παρουσίαση του (11/6/2003)
25643%5B1%5D.jpg

«Πίσω στις "Εκδηλώσεις & Εκδόσεις 2003"

Ιερές μονές Ν. Βοιωτίας [ηλεκτρονικός πόρος] / Αφηγητής: Τσάγκας, Χρήστος, Επιμελητής Εκδοσης: Ενωση επιστημόνων πληροφορικής & τηλεπικοινωνιών Ν. Βοιωτίας
[Λιβαδειά] : Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας : Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας, c2003.
1 οπτικός δίσκος λέιζερ : έγχρ.
ISBN: 960-86764-1-X
Ελάχιστες τεχνικές προδιαγραφές Η/Υ: Επεξεργαστής PII 400MHZ, Μνήμη 32 ΜΒ, Σκληρός δίσκος 1 GB, CD ή DVD, Flash player 5.0 ή νεότερο (υπάρχει στο cdστον φάκελο Flashplayer). - Η εφαρμογή εκτελείται αυτόματα
Θέματα: Μοναστήρια (Βοιωτία)
DDC Ταξινόμηση: 938.914

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2003: Η Βιβλιοθήκη παρουσίασε την πρώτη της έκδοση πολυμέσου

Την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2003 στις 7.30 μ.μ. στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Κρύας έγινε η παρουσίαση του CD "ΙΕΡΕΣ ΜΟΝΕΣ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ", καρπός κοινής προσπάθειας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λεβαδείας & της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών & Λεβαδείας.


Το έργο χρηματοδοτήθηκε καθολοκληρίαν από τη Βιβλιοθήκη, ενώ η Ιερά Μητρόπολη διέθεσε το υλικό (κείμενα, φωτογραφίες κλπ.), και την ευθύνη της παραγωγής του έργου είχε η Ένωση Επιστημόνων Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Βοιωτίας.
Προλόγισαν ο Διευθυντής της Βιβλιοθήκης κ. Λεωνίδας Διαμαντής, ο Νομάρχης Βοιωτίας κ. Κλέαρχος Περγαντάς, η Πρόεδρος της Εφορείας της Βιβλιοθήκης κ. Μαριέττα Μπαμπαλούκα και ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας Ιερώνυμος. Το CD παρουσίασε ο κ. Βασίλης Σακκάς, Πρόεδρος της Ένωσης Επιστημόνων Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Βοιωτίας.

Στο τέλος της παρουσίασης δόθηκαν δωρεάν στους προσκεκλημένους αντίτυπα του CD, ενώ προσφέρθηκαν αναψυκτικά από το Δήμο Λιβαδειάς.

Μικρά δείγματα-απόσπασματα από το CD : Η Μονή του Οσίου Λουκά - Η Αγιά Σοφιά της Βοιωτίας


Τα κείμενα που ακούγονται στο CD ερμηνεύονται από τον ηθοποιό Χρήστο Τσάγκα, ενώ παράλληλα ηχούν εκκλησιαστικοί ύμνοι και μουσική. Πολλές φωτογραφίες από κάθε Μονή και από τα κειμήλια της εναλλάσσονται αρμονικά αναδεικνύοντας το μεγαλείο, το πλούτο και το πολιτισμό της καθεμιάς. Λεπτομερής οδικός χάρτης ενημερώνει τον κάθε ενδιαφερόμενο το πού και πώς θα φτάσει στην Μονή.
Υπάρχουν δυο τρόποι προβολής του CD: αλληλεπιδραστική αλλά και αυτόματη. Με την αυτόματη ο χρήστης παρακολουθεί ως ντοκουμέντο-video όλο το υλικό για περίπου 45'. Στην αλληλεπιδραστική μπορεί να επιλέξει από το κεντρικό menu τη Μονή και τον τρόπο που θέλει να δει.
Εκδόθηκε σε 1500 αντίτυπα, και διατίθεται δωρεάν στον κάθε ενδιαφερόμενο, μέχρις εξάντλησής του.
Περιεχόμενα του CD:
index-cd.jpg

Φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση: Στέφανος Φιλίππου

Εκτός αν ορίζεται διαφορετικά, το περιεχόμενο αυτής της σελίδας διανέμεται σύμφωνα με την άδεια Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License