Εκδηλώσεις & Εκδόσεις 2000
  • Υλοποίηση του προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας και του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου “Σκυταλοδρομία ανάγνωσης”: Αγοράστηκαν τα βιβλία του καταλόγου και δανείστηκαν από τα σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.
  • Παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος “΄Ένα Βιβλίο Γεννιέται”: στο 7ο Δημ. Σχολείο Λιβαδειάς. Σ’ αυτό το πρόγραμμα τα παιδιά, αφού έμαθαν όλα τα στάδια παραγωγής ενός βιβλίου, συμμετείχαν ενεργά στην παραγωγή δικών τους βιβλίων. ΄Εργα τους χάρισαν και στη Βιβλιοθήκη μας.
  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Βαλίτσες Συγγραφέων”: Η Βιβλιοθήκη, σε συνεργασία με τις εκδόσεις “ΠΑΤΑΚΗ”, δανείστηκε κάποιες βαλίτσες. Η κάθε βαλίτσα είχε βιβλία ενός συγγραφέα και οπτικοακουστικό υλικό γύρω από αυτόν. Τα παιδιά διάβασαν κατά τάξεις τα βιβλία και στο τέλος έγινε η συνάντηση κάθε συγγραφέα με τις αντίστοιχες τάξεις, ώστε τα παιδιά να γνωρίσουν από κοντά τον συγγραφέα και να συζητήσουν μαζί του. Οι συναντήσεις έγιναν όπως παρακάτω:
  • Παρασκευή 19 Μαίου 2000: Συνάντηση του συγγραφέα Μάνου Κοντολέων με μαθητές του 2ου Γυμνασίου Λιβαδειάς.
  • Δευτέρα 22 Μαίου 2000: Συνάντηση της συγγραφέα Λίτσας Ψαραύτη με τους μαθητές της Ε΄ τάξης του2ου Δημ. Σχολείου Ορχομενού και τους μαθητές της ΣΤ ΄τάξης του 2ου ,8ου και 9ου Δημ. Σχολείου Λιβαδειάς.
  • Τετάρτη 24 Μαίου 2000: Συνάντηση της συγγραφέα Αγγελικής Βαρελά με τους μαθητές της Δ΄ τάξης του 6ου & 9ου και τις Γ΄& Δ΄ τάξεις του 8ου Δημ. Σχολείου Λιβαδειάς.
  • Παρασκευή 26 Μαίου 2000: Συνάντηση της συγγραφέα Γαλάτειας Γρηγοριάδου-Σουρέλη με τους μαθητές της ΣΤ΄τάξης του 6ου Δημ. Σχολείου , Δ΄& ΣΤ΄ τάξεις του 1ου Δημ. Σχολείου Λιβαδειάς.
  • Παρουσίαση της σειράς “ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ” των εκδόσεων “ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ”: στις Ε΄& ΣΤ΄ τάξεις του 5ου Δημ. Σχολείου Λιβαδειάς. Στο πρόγραμμα αυτό έγινε συνάντηση των μαθητών με τον διασκευαστή Κώστα Πούλο και θεατρικό παιχνίδι στο έργο “Θάλασσα” του Α. Καρκαβίτσα με την Παναγιώτα Στρίκου, εμψυχώτρια παιδικών ομάδων.
Εκτός αν ορίζεται διαφορετικά, το περιεχόμενο αυτής της σελίδας διανέμεται σύμφωνα με την άδεια Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License